Z vnukinjo sva igračo sestavili in igra je bila odlična. Poleg navdušenja nad delovanjem katapulta, je deklica »vključila« vso svojo domišljijo in se zelo dolgo simbolno igrala. Bravo!

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, strokovnjakinja s področja razvojne psihologije

– Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, strokovnjakinja s področja razvojne psihologije

KOMENTAR STROKOVNJAKINJE

Ljubica Marjanovič Umek je profesorica razvojne psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani in članica Strokovnega sveta Republike Slovenije za splošno izobraževanje. Sodi med naše največje strokovnjake za področje vrtcev in šol. Po opazovanju uporabe igrače, je podala sledeče mnenje.

Ljubica Marjanovič Umek je profesorica na Filozofski fakulteti v Ljubljani in sodi med naše največje strokovnjake za področje razvojne psihologije.

Gre za odlično poučno in zabavno igračo, ki je primerna za mlajše šolske otroke, za deklice in dečke.

Otroci po načrtu izdelajo katapult in grad, kar od njih zahteva usmerjeno pozornost, natančnost, drobnogibalne spretnosti, prostorsko predstavljivost, logično mišljenje in tudi vztrajnost.

Otroci v času sestavljanja katapulta, tudi ob podpori in pomoči odrasle osebe, in kasneje, ko se s katapultom igrajo,  pridobivajo nekatera  pomembna fizikalna znanja.

In potem, ko je katapult narejen, je to igrača, ki  otroke popelje v vsebinsko raznolike oblike domišljijske igre, na primer igro »vojščaki branijo grad«,  »spopad med napadalci ter branitelji gradu«, v igro, v kateri otroci s svojo ustvarjalnostjo in domiselnostjo (npr. poiščejo različne figure ljudi, konjev, lahko jih tudi le narišejo na lističe) oblikujejo vsebine ter hkrati v igri močno uživajo ter se zabavajo.

Igrača je izvirna in kakovostno izdelana.

– Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, strokovnjakinja s področja razvojne psihologije

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, strokovnjakinja s področja razvojne psihologije

Z igro do znanja in samostojnosti.

× Kako vam lahko pomagam?