Naša zgodba

Kako je nastal Wizbug?​

“Pri svojih otrocih želiva spodbujati radovednost, ustvarjalnost in samozavest. A kje naj najdeva igrače in spodbude za razvoj teh veščin?”

Wizbug zgodba se je pričela prav s tem vprašanjem.

Timotej in Kristina, ustanovitelja Wizbug podjetja

Wizbug zgodba se je pričela prav s tem vprašanjem.

Ustanovitelja Kristina Kumer in Timotej Ratek sva mlada diplomirana inženirja strojništva na začetku svoje kariere. Med ustvarjanjem lastne družine pa so se nama prioritete obrnile na glavo.

Skupen cilj je postal, da bodo najini otroci predstavljali del generacije, ki jo bo odlikovala samozavest, vedoželjnost, razigranost, odgovornost in ustvarjalnost ter druge veščine, ki jim bodo pomagale pri soočanju z osebnimi in globalnimi izzivi, ki jih bodo nasledili od nas.

Verjameva namreč, da je prav samozavest eno najlepših daril, ki jih lahko starši podarimo otroku

A kako do tega cilja?

Trg igrač za otroke ni ponujal veliko izbire, zato sva se rešitve lotila sama. In to ”po strojniško” oz. na izrazito praktičen način, z veliko risanja, testiranja, napak in lekcij.

A vsakokrat s še več zanosa.

Širitev ekipe s strokovnostjo​

Kmalu sta se nama pridružili mladi magistri psihologije Kaja Turk in Lena Gabršček.

Za spodbudo otrokovi samozavesti in boljšemu sporazumevanju sta razvili priporočila za starše oz. skrbnike, ki spremljajo potek igre.

Ustvarili sta enostavne predloge za sodelovanje pri sestavi igrač Wizbug, ki jih lahko uporabljate tudi v drugih interakcijah z otroki.

Odrasli namreč tudi v preprostih, vsakodnevnih situacijah vplivamo na otrokov razvoj. In prav ob pravilni pomoči starejših lahko otroci dosegajo stvari, ki jih sami ne bi zmogli. 

Širitev ekipe s strokovnostjo​​

Kmalu sta se nama pridružili mladi magistri psihologije Kaja Turk in Lena Gabršček.

Kaja in Lena, sodelavki

Tudi otroci bodo nekoč odrasli

Wizbug izdelki so več kot igrače. Prek sodelovanja staršev in otrok spodbujajo otroško radovednost in razvoj fine motorike ter omogočajo zabavno preživet skupen čas, ki krepi otrokovo samozavest.

In ko odrastejo, upamo, da jim bodo te vrline pomagale pri soočanju z večjimi izzivi.

Z igro do znanja in samostojnosti

× Kako vam lahko pomagam?