Sestava, poreklo

Večina otrok v našem okolju ima na voljo neverjetno veliko raznolikih igrač. Opazili pa smo, da mnogo od njih ne spodbuja razvoja otroške samozavesti, vztrajnosti in fine motorike na način, kot bi želeli.

Z razmahom uporabe plastike je proizvodnja igrač postala masovna, a hitro so se pokazale škodljive posledice umetnih materialov na zdravje otrok in okoljsko onesnaženje.

Ravno zato smo se odločili razviti nekaj novega. Nekaj, kar bi krepilo psihološki razvoj naših otrok in obenem čim manj obremenjevalo njihovo zdravje in skupno naravo.

Lokalna izdelava, lokalna kakovost

 Z željo po kakovosti smo se odločili, da za Wizbug izdelke uporabimo les. Lesene dele Wizbug igrač skrbno izdelujejo mladi slovenski podjetniki, ki jih odlikuje globoko spoštovanje do lesa in njegove vsestranske uporabnosti.

Glavni del igrač Wizbug je narejen iz topolovega lesa, ki ni obdelan z barvo, lakom ali oljem in tako ne vsebuje strupenih kemikalij. Les pridobivamo od proizvajalcev s certifikatoma FSC in PEFC. FSC-certificiran les jamči, da gozd zadovoljuje socialnim, ekološkim in ekonomskim pravicam sedanjih generacij, ne da bi ogrožal pravice tistih, ki pridejo za nami. PEFC certifikat pa zagotavlja, da posek v gozdu ne presega prirastka lesa, da se po poseku izvede naravna ali umetna obnova gozda, ter da se v gozdu ne uporabljajo pesticidi.

S strokovnim znanjem do boljših igrač

Izdelki Wizbug so v celoti zasnovani in izdelani v osrčju Evrope, v Sloveniji. Tehnično načrtovanje in izdelavo vodiva dva mlada inženirja strojništva, Kristina in Timotej, partnerja v življenju in poslu.

Pri razvoju dodane vrednosti igrač Wizbug, razvoju otrokove ustvarjalnosti in samozavesti, pa sodelujeva z dvema magistricama psihologije, ki soustvarjata podporne materiale za odrasle spremljevalce otrok pri igri.

V razvoj Wizbug igrač smo vložili ogromno ur načrtovanja, truda in testiranja. Upamo in želimo, da bodo spodbudile radovednost vašega otroka in skozi spopadanje z zabavnimi izzivi krepile njegovo samozavest, ki ga bo spremljala tudi v odraslih letih.

× Kako vam lahko pomagam?